Actie! Actie! Actie! (Nederlands)

Elk woord dat z’n weg vindt naar het papier is een stille oproep tot actie. Een oproep die slechts gehoord wordt door hen die al moeite deden. Zij die geen moeite doen kunnen de woorden met gemak negeren, zelfs al staan ze dichtbij. En als die oproep dan belangrijk is, dan vraag ik me af waarom deze niet uitgesproken wordt. Liefst direct tegen diegene die opgeroepen wordt iets te doen. Desnoods schreeuwend, terwijl de boodschapper zich vastklampt aan die persoon.

Kinderen. Kinderen zijn meesters in het overdragen van hun boodschap. Zelden ziet u een jong-volwassene of volwassene zijn of haar oproep tot actie kracht bijzetten, gebruikmakend van alle mogelijkheden tot emotionele beinvloeding, hangend aan de benen van de ontvanger, die op zijn of haar beurt de zender met grote moeite voortsleept door te proberen te lopen.

Ergens verliezen we steeds meer lef, tot we eindigen als boze brievenschrijvers en status-updaters. Laten we met zijn allen gewoon weer lekker herrie gaan schoppen. Tijd voor leven in de brouwerij!

Dus als u binnenkort een vrouw ziet, hangend aan de benen van een moeizaam vooruitkomende voorbijganger, maakt u een grote kans dat ik het ben, terwijl ik iemand probeer te overtuigen over te gaan tot actie. Want wees eerlijk. Hoe groot is nu de kans dat iemand dit leest? En als iemand dit al leest, is de kans groot dat er niet tot actie over wordt gegaan. Deze oproep is immers op het stille papier gezet…

IMG-20141027-WA0017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: