Een wei vol schapen

Een klein verhaaltje, lang, lang geleden geschreven voor ‘Ska’ aka Josien.

Heel lang geleden leefde er eens een hele groep wormen. Deze wormen hadden altijd ruzie met andere wormen. Misschien ken je het spel worms wel? Dan weet je dat deze wormen allemaal groepjes vormden, en dan probeerde met allemaal wapens, en geheime wapens de ander groepjes uit te schakelen. Deze wormen waren niet altijd even slim. Ze maakte ook wel eens zichzelf, of één van hun groepsleden van kant als ze een nieuw wapen uitprobeerde, of een inschattingsfoutje maakten.

Één worm was echter heel slim. Hij maakte bijna nooit een fout. Hij vocht dan ook niet mee in de eeuwig durende wormenruzies, nee, hij was degene die de wormwapens ontwierp en maakte.

Veel van zijn wapens maakte hij met staal en ijzer. Een uitrusting van een worm bestond vaak ook uit een aantal handige voorwerpen zoals een bungeejumptouw, een brander, een drilboor, een kamikaze hoofddoekje en een zakje SAW (Secret Animal Wapens). Dit verhaal gaat eigenlijk niet over de wormen, maar over dit SAW. In dit zakje zaten allemaal hele kleine kloontjes van dieren. Zo had je een stelletje gekke koeien, een aantal postduiven en een stel schapen en superschapen. Deze dieren waren echter zo beïnvloed door wat geknoei aan het DNA dat ze gehoorzaamden aan de eerste worm die ze zagen als ze uit het SAW-zakje werden gehaald. Soms wilde het wel eens gebeuren dat zo’n worm door een raak schot van zijn of haar tegenstander zo’n zakje in het water, of op de grond liet vallen. Op het moment dat een SAW-zakje viel werd er automatisch een signaal veroorzaakt in dit zakje, waardoor de beestjes in dit zakje een vrij leven kregen en niet meer aan hun DNA-instelling van gehoorzaamheid werden herinnerd.

Een enkele keer gebeurde het dan dat een duif of een koe alsnog een ontploffing veroorzaakte. Hierbij werden vaak honderden wormen gedood. Tegenwoordig is het hele systeem van de SAW veiliger  afgesteld zodat de wormen er minder last van hebben.

Een aantal SAW-diertjes hebben echter een eigen gemeenschap opgericht en daar leven nu heel erg veel slimme beestjes in.

In één van die gemeenschappen gebeurde er nogal veel. De diertjes waren toen nog niet zo slim en er leefden dan ook gewoon koeien, duiven en schapen door elkaar. Tegenwoordig was dat ondenkbaar.

De duiven waren altijd heel lawaaierig, asociaal en niet echt bewust van de plek waar ze hun uitwerpselen deden. De duiven werden dan ook al snel uit de gemeenschap verbannen.De Koeien schapen, ezels en andere diertjes hielden het perfect uit met elkaar.

De ezels waren soms wat dom. De koeien waren compleet gestoord en de schapen waren heel romantisch.

Koe-e, Schap-e en Schap-o, waren heel erg goede vrienden van elkaar. Ze gingen vaak zeilen, of naar een worm-duel kijken. Koe-e ging ook vaak zwemmen, maar Schap-e en Schap-o hielden daar wat minder van dan van zeilen. Zij zeilden dan naar de plek waar Koe-e heen zwom. Koe-e kwam altijd eerder aan dan de twee schapen. Soms gebeurde er wel eens een ongeluk. Dan viel er een holy-bom op het zeilbootje of zo. Gelukkig konden de ex-SAW-ers tegen andere wapens. De zeilbootjes echter niet.  Die zonken dan naar de bodem van de water massa’s. Diep onder het wateroppervlak lagen velen bootjes, wormen, en SAW-ers begraven. Hier werd echter nooit om gerouwd.  De leefvormen waren zo gewend aan deze levensstijl dat ze niet verdrietig kwaad of vrolijk werden als er weer een voorwerp of wezen naar de bodem zakte. Er waren zelfs verhalen dat er diep op de bodem andere wezens rondzwommen die alles opaten wat naar beneden zakte, maar dat was natuurlijk grote onzin.

Koe-e Schap-e, en Schap-o gingen vandaag naar een tentoonstelling over de 7e wereldwormenbijeenkomst. Bij zo’n WWB hadden alle wormen vrede, en dat zorgde altijd voor veel commotie. Koe-e was altijd bezig met het bemiddelen tussen wormen zodat er ook nog nieuwe wormpjes geboren zouden kunnen worden.

Zij vond het dus ook heel interessant om naar zo’n tentoonstelling te gaan. Schap-e en Schap-o vonden het echter minder interessant. Zij besloten om naar een cafeetje op de hoek te gaan. Koe-e had toch al iemand gevonden om de rest van de tentoonstelling te gaan bekijken, Koeo. Koe-e vond het niet heel leuk dat die twee weg gingen, maar zij wist dat Schape op weg was een superSchap-e te worden. Een super schaap werd je als je volwassen werd en een vriendje kreeg. Je moest dan wel genoeg verliefd worden dat je een cape kreeg, want anders kon je niet vliegen, en daar ging het om. Anders dan bij ons mensen nu. Wij willen graag vrijen en kindjes maken. De schapen wilden graag vliegen en kloonen. Koe-e amuseerde zich perfect met koeo. Koeo hield van dezelfde muziek, en was even gek als Koe-e. Koe-e was extreem gek voor een koe. Koe-e en koeo waren even gaan zitten bij het muziek- gedeelte van de tentoonstelling. Daar speelde live bands als concubine, opiate, dreadlock pussy, korn en the army of darkness. Koe-e en koeo waren lekker aan het moshen met een aantal andere koeien.

Schap-e en Schap-o waren lekker aan het zonnen. Plots kwamen er twee wormen van de nationale wormen brigade het terras op. De wormen pakten Schap-e en Schap-o bij de poten en sleurden ze mee een wagen in. Schap-e en Schap-o riepen moord en brand maar niemand durfde in te grijpen. Iedereen begreep wat het betekende als je door de wormenbrigade op werd gepakt. Dan werd je gebruikt om nieuwe SAW te klonen. Als je iemand helpt die opgepakt werd dan had je de kans dat je zelf ook mee genomen zou worden.

Schap-e kroop dicht tegen Schap-o aan in het busje. Schap-o sloeg zijn poot om Schap-e heen.

Koe-e en koeo waren ondertussen naar het terrasje gelopen om Schap-e en Schap-o op te halen. Zij hoorden van omstanders wat er gebeurd was en besloten om Schap-e en Schap-o te gaan redden.

Na een uur zoeken hadden zij het busje gevonden, net op tijd om te zien hoe ene paar verbaasde wormen in de lucht staarde naar een paar schapen. SCHAP-E EN SCHAP-O HADDEN CAPES GEKREGEN, ZE WAREN OP GESTEGEN!!!

Koe-e en koeo maakten zich snel uit d voeten voordat zij opgepakt zouden worden.

Ze zouden Schap-e en Schap-o wel weer zien in de clan waar ze woonde. Koeo bleek in de buurclan van Koe-e te wonen. Koe-e en koeo zouden eerst naar de buurclan gaan en dan naar de clan van Koe-e. Ze hadden heel veel lol in de clan van koeo. Toen ze ’s avonds in de clan van Koe-e aankwamen zag het terrein er versierd en opgewekt uit. Dat was een goed teken. Een versierd terrein betekende voor de schapen feest. Twee schapen die superschapen waren geworden.

Koeo en Koe-e wisten allang wat iedereeen hen kwam vertellen maar ze zeiden maar nix. Ze waren veel te blij voor iedereen om hen de lol van het vertellen te laten vergaan door  te zeggen dat ze alles al wisten. Langzaam werd het donker in de clan. Koe-e en koeo maakte een groot kampvuur. Als er een kampvuur was werden er altijd hele mooie verhalen verteld. Koeo wist nog een heleboel verhalen die ze in deze clan nog niet kende. Best wel logisch. Koeo kwam uit een andere clan. Andere clan, andere verhalen. Tot diep in de nacht luisterde iedereen aandachtig naar koeo’s verhalen. Schap-e en Schap-o zaten dicht tegen elkaar aan. Tot vroeg in de morgen werden er verhalen verteld. Langzamer hand gingen er steeds meer diertjes naar bed. Op het laatst waren alleen koe, koeo, Schap-e en Schap-o over. Koe-e en koeo liepen naar Schap-e en Schap-o toe. Schap-e en Schap-o waren in slaap gevallen. Ze lagen tegen elkaar aan te dromen. Koe-e en koeo besloten ze te laten liggen maar wel een deken over ze heen te leggen tegen de kou.

Daarna liepen Koe-e en koeo naar de hut van Koe-e waar zij nog lang napraatte over deze vreemde dag, tot ook zij in slaap vielen.

Schap-e en Schap-o wisten dat dit hun eerste cape was. Zij hoopten dat zij deze konden behouden want dat was best bijzonder. Veel schapen verloren hun eerste cape en begonnen weer aan een nieuwe. Schap-e en Schap-o zouden wel zien. Zolang mogelijk genieten van hun cape. Wat er daarna zou gebeuren zouden ze tegen die tijd wel merken…

-cymric-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: